Apps

Gépkönyv, munkautasítás készítése

Pontos termékdokumentációk könnyedén a Quadrispace-szel

A QuadriSpace 3D PDF kommunikációra is alkalmas szoftvermegoldásai segítségével könnyedén létrehozhatók a termékdokumentációk, amelyek egyszerűen frissíthetők, illetve gyorsabban és jobb minőségben juttathatók el a felhasználókhoz. Egyetlen alkalmazással használhatók fel a 3D-s modellek, és minden eddiginél könnyebben készíthetők belőlük darabjegyzékek, interaktív összeszerelési utasítások, kattintható alkatrészkatalógusok, nyomtatott felhasználói kézikönyvek, műszaki ábrák és illusztrációk, napjaink elterjedt formátumaiban.

A vállalkozások számára a következő előnyöket nyújtja a Quadrispace használata:

A 3D-s tervezési adatok közvetlen felhasználása és a többféle formátumba történő publikálás révén a Document3D szoftverek példátlan előnyöket biztosíthatnak cége számára. A megfelelő szoftver használatával a gyártó cégek…

 • korábban nekiláthatnak a projektek elindításának,
 • gyorsabban elkészíthetik dokumentumaikat,
 • minden eddiginél könnyebben frissíthetik projektjeiket, ha változás történik a 3D-s tervekben.

A Quadrispace szoftvermegoldások jellemzői:

 • Interaktív összeszerelési utasítások
 • Kattintható alkatrészkatalógusok
 • Nyomtatott felhasználói kézikönyvek
 • Műszaki ábrák és illusztrációk
 • 3D-s PDF kommunikáció

A Document3D termékeket nem csak mérnökök használhatják könnyedén:

 • Az Office alapokon működő, mindenki számára ismerős felhasználói felületnek köszönhetően bárki beimportálhatja 3D-s adatait.
 • A rendelkezésre álló 3D-s és grafikus eszközök segítségével hatékony és professzionális dokumentációkat hozhat létre, melyek elősegítik az átláthatóbb kommunikációt, kevesebb hibát eredményeznek, és az alkalmazásnak leginkább megfelelő formátumba publikálhatók.

 Funkció/Termék Share3d PDF Publisher3D Pages3D Document3D Suite
3D modellek importálása  + + + +
Alap illusztrációs eszközök + + + +
3D PDF publikálás + + + +
Bővített illusztrációs eszközök + + +
Alap 3D eszközök  + + + +
Bővített 3D eszközök  + + +
Anyag hozzáadási eszközök  + + + +
Bővített anyag hozzáadási eszközök + + +
Raszterképek publikálása + +
Animációk publikálása + +
Oldaltervezési eszközök + + +
50+ sablon + + + +
Nyomtatott dokumentumok publikálása + +
Interaktív dokumentumok publikálása + +
Smart Template TechnologyTM + + +
Konfigurációk és modellek összevonása + + +
Projektfrissítés varázsló + + +
Vektorgrafika publikálás + +
Linkelhető szövegdobozok + + +

Állítsa vállalkozását növekvő pályára Quadrispace-szel!

Tervezési adat megjelenítése

Különböző fájltípusok megtekintése Solid Edge Nézegetővel

A Solid Edge Nézegető egy egyszerűen letölthető és telepíthető alkalmazás, amely lehetővé teszi a szerelések, alkatrészek, lemezalkatrészek, hegesztett szerkezetek és rajzfájlok, DXF és AutoCAD DWG fájlok megtekintését.

Az ingyenes nézegetővel meg tudja nyitni a Solid Edge-ben elkészített tervek mellett (alkatrész, lemezalkatrész, szerelés, rajz) az olyan jól ismert fájltípusokat is, mint .dwg, .dxf is. Lehetősége van a .pcf (packaged collaboration file) fájlok megnyitása mellett a dokumentumok kinyomtatására is.

Kinek ajánljuk?

Olyan ügyfeleknek, partnereknek, gyártó részlegeknek, akik nem rendelkeznek Solid Edge szoftverrel, de fontos, hogy nézegetésre, nyomtatásra meg tudják nyitni a Solid Edge ST6 vagy régebbi dokumentumokat.

AutoCAD adatok beolvasása Solid Edge ingyenes 2D-vel

A Solid Edge Nézegető egy egyszerűen letölthető és telepíthető alkalmazás, amely lehetővé teszi a szerelések, alkatrészek, lemezalkatrészek, hegesztett szerkezetek és rajzfájlok, DXF és AutoCAD DWG fájlok megtekintését.

Az ingyenes nézegetővel meg tudja nyitni a Solid Edge-ben elkészített tervek mellett (alkatrész, lemezalkatrész, szerelés, rajz) az olyan jól ismert fájltípusokat, mint .dwg, .dxf is. Lehetősége van a .pcf (packaged collaboration file) fájlok megnyitása mellett a dokumentumok kinyomtatására is.

Kinek ajánljuk?

Olyan ügyfeleknek, partnereknek, gyártó részlegeknek, akik nem rendelkeznek Solid Edge szoftverrel, de fontos, hogy nézegetésre, nyomtatásra meg tudják nyitni a Solid Edge ST6 vagy régebbi dokumentumokat.

 

Egyszerű hozzáférés alkatrészadatokhoz és kapcsolódó fájlokhoz a Spinfire-rel

A SpinFire alkalmazások (SpinFire Professional és SpinFire Reader) lehetővé teszik a tervező és gyártó cégek számára vagy azok beszállítóinak, hogy egyszerűen hozzáférjenek az alkatrész adatokhoz, a kapcsolódó fájlokhoz vagy a tervdokumentációkhoz. A SpinFire lehetővé teszi az ismert CAD fájlformátumok megnyitását, amelyek a megoldás segítségével nem csupán megtekinthetők, hanem mérések, korrektúrázás, lekérdezések is végrehajthatók rajtuk.

Ipari tervezést segítő megoldások

A vázlattól a tervrajzig a Catchbookkal

A Solid Edge ST9 könnyű hozzáférést biztosít a Siemens újonnan bejelentett Catchbook szoftverével készített kétdimenziós tervekhez is, így a vázlatokból gyorsan előállíthatók a háromdimenziós modellek és a professzionális műszaki rajz.

Az alkalmazás használható ötletek egyszerű leskiccelésére, ahogy azt papírral és ceruzával tennénk, azonban elég intelligens ahhoz, hogy pontos, mérethű rajzokat készítsen, amelyek tervezés és konstrukció céljára alkalmasak. A rajzok teljes mértékben szerkeszthetők az egyszerű toló és húzó technikával, így a Catchbook sokkal hatékonyabb bármiféle papírdarabnál.

A Catchbook felhasználói rajzolhatnak szabadon, vagy importálhatnak egy képet vagy fényképet, és azt részletekkel kiegészítve átszerkeszthetik. A felhasználóknak ritkán van szükségük menü vagy parancs aktiválására, ehelyett minden az ujjal vagy érintőceruzával megvalósuló közvetlen kölcsönhatásra összpontosul. Az alkalmazás a szabadkézi vázlatokat pontos rajzokat ábrázoló matematikai görbékké alakítja át, vagyis a szabadkézi vázlatok egyszerűségét összekapcsolja a CAD rendszerek hatékonyságával.

A Catchbook segítségével a tervezők a vázlatokat pontos kétdimenziós rajzokká konvertálhatják bármiféle CAD ismeret vagy gyakorlat nélkül is. Ugyanakkor a professzionális tervező mérnökök gyorsan rögzíthetik ötleteiket a Catchbook-kal és könnyebben együttműködhetnek CAD-et nem használó partnerekkel. Ez segíti a kezdeti tervezési fázisok összevonását, így tovább rövidíthető a tervezési ciklus.

Intuitív felhasználói interfésze alatt a Catchbook részint ugyanazt a fejlett technológiát használja, mint a világ legtöbb élenjáró CAD alkalmazása. A háttérben a Siemens D-Cubed szoftver komponense működik, amely kétdimenziós geometriai kényszerek megoldására kifejlesztett eszközként rögzíti és megőrzi a geometriai paraméterek közötti összefüggéseket. Ez az, ami lehetővé teszi a felhasználók számára a Catchbook rajzok interaktív kezelését. Ezek a rajzok közvetlenül megoszthatók közösségi médián vagy e-mailen keresztül, illetve exportálhatók képként.

A felhasználók a rajzokat vázlatként közvetlenül exportálhatják gyakorlatilag bármelyik CAD rendszerbe. Az új alkalmazás egyszerű felhasználói interfésszel rendelkezik, amely érintőképernyős és érintőceruzás, Android, iOS és Windows operációs rendszerű eszközökkel működik.

Egyszerűbb és gyorsabb tervezési, gyártási folyamatok az EPLM Add-On Centerrel

Az Enterprise Communications Magyarország Kft. PLM üzletága az általuk forgalmazott termékekhez – Solid Edge, Edgecam, Radan – olyan új, kiegészítő funkciókat fejlesztett, amelyek a tervezési és gyártási folyamatokat még tovább egyszerűsítik és gyorsítják. Az EPLM Add-On Center a tervezést, az árajánlat-készítést, a gyártást és a dokumentációkészítést gyorsítja meg a Solid Edge szoftverben.

A fejlesztés 3 csomagot – Bronz, Silver, Gold – tartalmaz, a közel 25 bővítmény különböző funkcionalitással segíti a tervezőmérnökök munkáját.

A bővítménycsomag által a Solid Edge-ből a Radan lemezmegmunkáló szoftver felé asszociatív terítékadatok is szolgáltathatóvá válnak a gyártás felgyorsításához. Új, egyedi fejlesztésként megjelent az Edgecam for SharePoint, amely Edgecam fájlok tárolását és revíziókezelését teszi lehetővé Microsoft SharePoint platformon.

Az EPLM Add-On Center bővítményeket a felhasználói visszajelzések alapján az Enterprise Communications Magyarország Kft. PLM üzletágának munkatársai folyamatosan fejlesztik, az új funkciók mindenki számára elérhetővé válnak. A bővítmények – melyek a magyar mellett angol és német nyelven is elérhetőek – támogatását a Solid Edge és Vero ügyféltámogató munkatársak végzik.

Bronz csomag

A Bronz csomag főleg a Solid Edge műhelyrajzzal kapcsolatos mérnöki tevékenységeket segíti és gyorsítja fel.

Funkciók:

 • Solid Edge Gépház
 • Solid Edge beállításfájlok kezelése
 • DWG, DXF, PDF mentés
 • Tűréstábla készítése
 • Méretelőtag-létrehozás szerkesztése

Silver csomag

A Silver csomag a kis- és középvállalkozások számára kínál projektkezelési és automatikus rajzszámozási funkciókat.

Funkciók:

 • EPLM Projekt Management
 • Keresés, csere, helyesírás-ellenőrzés a műhelyrajzon
 • Automatikus szereléskészítés
 • Befoglaló méret
 • Gyártási táblázatok kezelése
 • Furattípusok kiolvasása
 • Poszternyomtatás

Gold csomag

A Gold csomag a bővítmények által kezelt adatokat egyetlen dokumentációba foglalja össze.

Funkciók:

 • Hegesztés ábrázolás műhelyrajzon (Szőrözés)
 • Kibővített darabjegyzék
 • Furat táblázat alapján
 • Tűrésközépre igazítás
 • Festett felületek kezelése
 • Tulajdonságok egyeztetése
 • Árajánlat-készítő
 • Solid Edge Insight Revíziókezelés
 • ERP csatlakozás
 • EPLM Projekt Management Client

Valósághű képek és animációk készítése a Keyshottal

A KeyShot egy teljes egészében CPU alapú renderelő és animáció készítő rendszer, melyet designerek, mérnökök és számítógépes grafikával foglalkozó szakemberek használnak világszerte valósághű képek és animációk készítésére 3D-s modelljeikből. A KeyShotban minden valósidőben történik, az egyedi renderelő technológiának köszönhetően az anyag, a megvilágítás és a kamera beállítások módosítása azonnal látható, az eredmények megtekintéséhez nem kell végrehajtani a renderelést, ami hosszú percekig is eltarthatna.

Létesítménytervezés

Teljes tervcsomag készítése és dokumentálása a Smap3D segítségével

A moduláris felépítésű Smap3D megoldással kiegészülve a Solid Edge egy univerzális, 3D-s létesítménytervező rendszerré válik, melynek segítségével a technológiai kapcsolási tervektől indulva a készülék és összekapcsolási (csövezési, épületgépészeti, villamos telepítési, tartószerkezeti, géptelepítési), kiviteli tervekig a teljes tervcsomag készítése és dokumentálása egy szabványokra és tipizált elemkészletre épülő adatbázist használó programrendszerre épül.

Gyártási folyamat optimalizálása

Gyártórendszerek és gyártási folyamatok szimulációja és optimalizálása a Plant Simulation-nel

A Tecnomatix digitális gyártási termékcsalád Plant Simulation szoftvere lehetővé teszi a gyártórendszerek és gyártási folyamatok szimulációját és optimalizálását. Plant Simulation-t alkalmazva optimalizálható az anyagáramlás, az erőforrás-kihasználás, valamint a teljes logisztika, az üzem tervezésének minden szintjén, a globális gyártóvállalatoktól kezdve egészen a speciális gyártósorokig.

A Tecnomatix gyártervezési és optimalizálási megoldásai lehetővé teszik a gyármodellek gyorsabb létrehozását, valamint a maximális hatékonyság elérését, még a gyártás megkezdése előtt. Azáltal, hogy a virtuális üzemek segítségével lehetővé válik a mérnökök számára a különböző vizsgált szituációk kimeneteleinek feltárása, a vállalatok elkerülhetik az értékes erőforrások problémamegoldásra történő utólagos felhasználását.

A Plant Simulation segít a felhasználóknak észlelni és kiszűrni azokat a problémákat, amelyek költség- vagy időigényes korrigálást igényeltek volna, ha azok az üzembehelyezést követően derültek volna ki. Alkalmazásával minimalizálhatók az új gyártósorok beruházási költségei, az előre meghatározott termelési mennyiség veszélyeztetése nélkül.

Használatával optimalizálható a meglévő gyártórendszerek teljesítménye vagy erőforrás igénye, mivel lehetővé teszi előzetes elemzések és mérések elvégzését, amelyek valósághű szimulációval igazolhatók, még a bevezetés előtt.

A diszkrét eseményalapú modellezésre épülő Plant Simulation többek között támogatja:

 • a teljes logisztikai rendszer és/vagy folyamat átfogó vizsgálatát,
 • a szűk keresztmetszetek vagy a ki nem használt kapacitások felderítését,
 • az anyag- és információáramlás összefüggéseinek megértését,
 • a különböző logisztikai megoldások összevetését, hatások vizsgálatát,
 • a rendszer bizonytalan környezetbeli (pl. meghibásodások, sorrendcsere, stb.) viselkedésének elemzését,
 • várakozási sorok hosszának vizsgálatát,
 • raktározási rendszerek elemzését (készletezési stratégiák, kiszolgálási módok kiértékelése),
 • anyagmozgató rendszerek viselkedésének analízisét.