Blog

Felválthatják a robotok a kékgallérosokat?
2 nappal ezelőtt

A kékgalléros kifejezést a szociológiában a fizikai munkakört végzők jelölésére használják. A betanított és segédmunka feladatok bizonyos köre könnyedén automatizálható, így különös figyelmet szükséges rájuk fordítanunk, amikor a robotizációt vizsgáljuk. Társadalmi és gazdasági szempontból is érdemes a hatásán elgondolkodnunk, ugyanis nehéz számba vetni, hogy pozitív vagy negatív irányba húz-e az inga. Hogyan alakulhat át az ipari...

Új korszak – új biztonsági kihívások
2 héttel ezelőtt

Ahogy bővülnek a cégek lehetőségei, úgy nő a kockázatok száma is. A hálózatba kapcsolt eszközöknek „köszönhetően” úgy lehet kárt okozni, hogy a támadónak ott sem kell lenni a helyszínen. Akár a Föld túloldaláról is tönkre lehet tenni bármilyen szoftvert, a támadó ügyességétől és rossz szándékától függően.

A digitális beruházás és megtérülésének számítása
1 hónappal ezelőtt

A megtérülés-számítási módszertan segítségével könnyebben átláthatjuk gazdasági döntéseinket a várható termelt haszon függvényében. Mindehhez fontos tudnunk, hogy milyen paramétereket szükséges figyelembe vennünk a számításhoz és hogyan alkalmazhatjuk hatékonyan a ROI mutatót.

Nyílt nappal zárult az Enterprise Group Ipari Digitalizáció kampánya
1 hónappal ezelőtt

Az Enterprise Communications Magyarország Kft. PLM üzletágának idei éve az ipari digitalizálás és az Ipar 4.0 népszerűsítése jegyében telt. A Siemens PLM-mel közösen indított kampányának céljában a hazai KKV szektor edukálása és azon tervezési, valamint termékadat kezelési megoldások bemutatása állt, melyek segítségével versenyképesebbé tehetők a piaci szereplők.

A visszacsatolás hálójában
1 hónappal ezelőtt

Mindenről visszacsatolást várunk: olyankor is, amikor szükségtelen, így az adatok halomban gyűlne megfelelő felhasználás nélkül. Tisztázzuk, hogyan használjuk a mért paramétereket! A folyamatfelügyelet kiemelten fontos, de a leginkább szükségszerű azt megtanulnunk, mikor van szükségünk visszacsatolásra, mennyit mérjünk, és hogyan hasznosítsuk a mért adatokat.

Hogyan váljunk digitalizált vállalattá? – az első lépések
1 hónappal ezelőtt

Industry 4.0 vagy Networked Manufacturing – mindkét kifejezés az 4. ipari forradalomat, a digitalizációt takarja. Érdekli, hogyan válhat az Ön vállalata is digitálissá? Cikkünkből kiderül, hogyan tervezhető a digitális gyártási modellek segítségével pontosan az ipari termelés, és hogyan növelhető ezáltal a hatékonyság.

Három példa a már tetten érhető negyedik ipari forradalom világából
2 hónappal ezelőtt

Bemutatunk három, már működő példát a nagyvilágból, akik az Ipar 40. hatására váltottak. Hívhatjuk őket best practice-nek, vagy akár első fecskéknek is, hiszen olyan innovációkról van szó, amik hamarosan minden gyár, minden termelőegység működésének szerves részei lesznek.

Magyarország a digitalizáció térképén
3 hónappal ezelőtt

Hol tart Magyarország a digitalizáció útján, s hol tartanak a kis- és középvállalkozások a fejlesztések mindennapi ügymenetbe való beépítésével? És egyáltalán, hogyan tudjuk mindezt mérni?

Kibertér és IoT eszközök – a negyedik ipari forradalom
3 hónappal ezelőtt

Minden korszaknak megvannak a maga trendjei, melyek meglehetősen vonzóak ahhoz, hogy publikációk százai jelenjenek meg hozzájuk kapcsolódóan. Ilyen az ipar 4.0 is, melynek neve ismerősen cseng, mégis, érdemes egy rövid áttekintést tennünk, hogy megértsük a jelenség lényegét.

Forradalmi korban élünk –
3 hónappal ezelőtt

A negyedik ipari forradalom – a digitális átalakulás – időszakának elejét éljük épp, amely paradigmaváltást jelent a gyártási stratégiákban, és amelytől szignifikáns változásokat várhatunk.