Ipari digitalizálás a csomagolóiparban

A csomagolás szinte egyidejű az emberiséggel, de jelentősége felérdeklődött az utóbbi évtizedekben. A kezdetekben a csomagolás célja az összegyűjtött élelmiszer tárolása, összefogása, szállításhoz való alkalmassá tétele volt. A kenyér csomagolása az elmúlt 15-20 évben teljesen megváltozott, ami betudható a fogyasztási szokások átalakulásának.

Hogyan támogathatják a csomagolóipari vállalatok gyártási folyamatikat még hatékonyabban? »

Csomagolás

Napjainkban sokkal komplexebb a csomagolás feladata – de megőrizte a régi küldetését is –, ami megnyilvánul abban, hogy eladja a benne rejlő terméket, azaz fontos szerepet tölt be a portéka sikeressége vagy bukása szempontjából is.

Fogyasztási szokások

A kenyérfogyasztás visszaeső tendenciát mutat, de a választék jelentős növekedése tapasztalható. A fogyasztás egyre inkább az egészségesebb, rostban gazdagabb kenyerek irányába tolódik el.

Csomagolási megoldások

Különböző kezdetleges csomagolási lehetőségek alakultak ki a kenyér csomagolásánál. Így a fogyasztói csomagolások között az ideiglenes védőburkolatot jelentő papír és/vagy polietilén zacskó használatos, mely nem jelent még csomagolásfejlesztést.

Technológia gépesítése

A technológia sokfélesége miatt számos kihívásnak és előírásnak kell megfelelnie egy csomagológépnek. A fogyasztási termék gyártójának és a csomagológép fejlesztőjének szorosan együtt kell működnie a tervezés és kivitelezés folyamán.

Doroti Pack Kft. – Csomagolóipari modellek, alkatrészek hatékony vizsgálata 3D-ben

Tekintse meg az esettanulmányt bemutató videónkat!

„A gépek javításánál, felújításánál még elegendő volt a 2D-s tervezés, de az új gépek gyártásához már elengedhetetlen volt a 3D-s megoldások használata.”

Pallang Sándor, ügyvezető igazgató, Doroti Pack Kft.

„A tanfolyamok és az ügyféltámogatás nagymértékben segítették a szoftver elsajátítását.”

Horváth Szabolcs, tervező-beüzemelő mérnök, Doroti Pack Kft.

Vákuumfóliás csomagológép – a hosszan friss élelmiszerekért

Állítsa vállalkozását növekvő pályára digitális megoldásokkal!

3D Tervezés

Tervezzen jobban és hatékonyabban a szinkronmodellezési technológia révén elérhető gyors revíziókezeléssel és egyszerű adatkezeléssel!

Szimuláció

Építsen végeselemes modelleket és jelenítse meg az eredményeket CAD-független és megoldó-semleges, általános célú alkalmazással!

Megmunkálás

Fedezze fel intelligens CAM megoldásainkat, amelyek lefedik a fém-, fa-, kő- és kompozit megmunkálás területét alkatrészgyártástól a lemeztechnológiáig!

Termékadat-kezelés

Tegye elérhetővé vállalata szereplői számára a gyors adathozzáférést és az adatok hatékony felhasználását a megalapozott döntések meghozatalához!

Apps

Használja speciális kiegészítő megoldásainkat, amelyek a független fejlesztőknek köszönhetően további lehetőségeket biztosítanak a tökéletesebb termékek megalkotásához!