Ipari digitalizálás az élelmiszeriparban

A betakarítást követően tisztázódik, hogy a búza felhasználása takarmányként, élelmiszerként vagy vetőmagként fog megtörténni, de az országban termett búzából jut exportra is és egyéb ipari célokra. Az emberi, élelmezési célra szánt búza egy hosszú technológiai folyamaton fog keresztül esni, amíg kenyér nem lesz belőle.

Hogyan gyárthatnak az élelmiszeripari vállalatok jobb termékeket a hibák biztos elkerülése által? »

Tisztítás, tárolás

A betakarított szemes termény tartalmazhat fajidegen magvakat, törött, fejletlen szemeket, különböző eredetű szennyeződéseket, ezeket el kell távolítani, míg a tárolás 14,5%-os nedvességtartalom alatt végezhető el, ellenkező esetben szárításra van szükség.

Koptatás, őrlés

A koptatás feladata az őrlésre való előkészítés, míg az őrlés két fő folyamatra bontható, az aprításra és az osztályozásra. Ezen folyamatok után jön létre a malomipar fő terméke, a liszt és melléktermékei, a korpák, csírák, takarmány őrlemények.

Tésztakészítés

A jó kenyér sütése jó tészta készítésével kezdődik, amely készülhet közvetett (kovászos) és közvetlen eljárással. Tésztát folytonos vagy szakaszos működésű dagasztógépekben állítják elő, amelyek nélkülözhetetlenek az iparszerű termeléshez.

Sütés

A sütés fázisában a térfogat megnő, kialakul a bélzet és a héj. Műszaki szempontból megkülönböztetünk szakaszos és folyamatos üzemű kemencéket, a sütőtér hőmérséklete 260-280°C és pékárutól függően 15-75 perc.

Korax Gépgyár Kft. – Pontos tervezés és hatékony gyártás lemezalkatrészek esetén

Tekintse meg az esettanulmányt bemutató videónkat!

„A megoldásaink segítségével a lemezalkatrészeink terítékét sokkal precízebben tudjuk előállítani, ezáltal pontosabb a gyártásunk is.”

Dr. Borisz V. Barbulszki, tervezőiroda vezető, Korax Gépgyár Kft.

Magtisztító gép – szennyeződések eltávolításának alapberendezése

Állítsa vállalkozását növekvő pályára digitális megoldásokkal!

3D Tervezés

Tervezzen jobban és hatékonyabban a szinkronmodellezési technológia révén elérhető gyors revíziókezeléssel és egyszerű adatkezeléssel!

Szimuláció

Építsen végeselemes modelleket és jelenítse meg az eredményeket CAD-független és megoldó-semleges, általános célú alkalmazással!

Megmunkálás

Fedezze fel intelligens CAM megoldásainkat, amelyek lefedik a fém-, fa-, kő- és kompozit megmunkálás területét alkatrészgyártástól a lemeztechnológiáig!

Termékadat-kezelés

Tegye elérhetővé vállalata szereplői számára a gyors adathozzáférést és az adatok hatékony felhasználását a megalapozott döntések meghozatalához!

Apps

Használja speciális kiegészítő megoldásainkat, amelyek a független fejlesztőknek köszönhetően további lehetőségeket biztosítanak a tökéletesebb termékek megalkotásához!