Ipari digitalizálás a mezőgazdaságban

A mezőgazdaság a gazdaság egyik fő ága, amely élelmiszereket és ipari nyersanyagokat állít elő, sajátossága, hogy termékeit élő szervezetekkel, növényekkel és állatok együttműködésével hozza létre. A búza az emberiség egyik legrégebben termesztett kultúrnövénye, amelynek a Föld lakosságára gyakorolt hatását nem is kell külön bemutatni, hisz az élelmezésben központi szerepet tölt be.

Milyen kihívásokkal találkoznak a mezőgazdasági cégek géptervezéskor, milyen megoldások léteznek rájuk? »

Búza

A búza az emberiség egyik legrégebben termesztett kultúrnövénye, amely a Föld lakosságára gyakorolt hatását nem is kell külön bemutatni, hisz az élelmezésben központi szerepet tölt be.

Talajelőkészítés, vetés

Az október 1-20 között aprómorzsás, ülepedett, nyirkos talajba vetett búza meghálálja a jó minőségű magágyat, így hamar kikel, és egyenletesen növekedésnek, erősödésnek indul.

Növényvédelem

A búza növényvédelmi szempontból kritikus időszaka a bokrosodást követően a virágzás kezdete. Ebben a stádiumban meglehetősen fontos a kalász védelme, elsősorban a fuzárium ellen.

Aratás

A búza betakarítása júniusban, 14% körüli szemnedvesség-tartalomnál kezdődik. A korszerű kombájnoknak köszönhetően egy becsült terméshozam áll a gazdák rendelkezésre, ami megkönnyíti a munkájukat.

Nemzetközi sikertörténet: a FarmGÉP Kft. a digitalizálás útján

Tekintse meg az esettanulmányt bemutató videónkat!

"A szoftvereink segítségével a korábbi folyamatainkhoz képest hatékonyabb együttműködésre nyílt lehetőségünk, így időt takarítunk meg, és gyorsabban tudunk reagálni a piaci igényekre."

FarmGÉP Kft.

Szántóföldi permetezőgép: a növényvédelem kihagyhatatlan gépe

Állítsa vállalkozását növekvő pályára digitális megoldásokkal!

3D Tervezés

Tervezzen jobban és hatékonyabban a szinkronmodellezési technológia révén elérhető gyors revíziókezeléssel és egyszerű adatkezeléssel!

Szimuláció

Építsen végeselemes modelleket és jelenítse meg az eredményeket CAD-független és megoldó-semleges, általános célú alkalmazással!

Megmunkálás

Fedezze fel intelligens CAM megoldásainkat, amelyek lefedik a fém-, fa-, kő- és kompozit megmunkálás területét alkatrészgyártástól a lemeztechnológiáig!

Termékadat-kezelés

Tegye elérhetővé vállalata szereplői számára a gyors adathozzáférést és az adatok hatékony felhasználását a megalapozott döntések meghozatalához!

Apps

Használja speciális kiegészítő megoldásainkat, amelyek a független fejlesztőknek köszönhetően további lehetőségeket biztosítanak a tökéletesebb termékek megalkotásához!